Pizzaszósz
2017.09.21
Pizzaszósz
hozzávalók / 2 adag
- 100 dkg konzerv paradicsom
- 8 ek olívaolaj
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 csokor bazsalikom (friss)
- só ízlés szerint (tengeri)
- fekete bors ízlés szerint (frissen őrölt)
elkészítés
- Forró serpenyőbe öntünk 6-8 ek olívaolajat. Beletesszük a vékonyra vágott fokhagymát, és addig pirítjuk, míg halvány színt kap, ekkor hozzáadjuk a paradicsomot és a széttépkedett bazsalikomleveleket. Sózzuk, és borsozzuk.
- Felforraljuk, majd átöntjük a szószt egy durvább szűrőn, de jól nyomkodjuk át fakanállal a paradicsomot, és minden alkotórészt. A szűrő aljáról, domborulatáról is mindent kapargassuk bele az átszűrt szószba.
- Tegyük vissza most már az átszűrt paradicsomszószt, forraljuk fel, majd visszavesszük a lángot, és addig bugyogtassuk, míg szinte kenhető, krémes lesz. (kb. 20 perc.)