Pizzaszósz

2017.09.21

Pizzaszósz

hozzávalók / 2 adag

  • 100 dkg konzerv paradicsom
  • 8 ek olívaolaj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor bazsalikom (friss)
  • só ízlés szerint (tengeri)
  • fekete bors ízlés szerint (frissen őrölt)

elkészítés

  1. Forró serpenyőbe öntünk 6-8 ek olívaolajat. Beletesszük a vékonyra vágott fokhagymát, és addig pirítjuk, míg halvány színt kap, ekkor hozzáadjuk a paradicsomot és a széttépkedett bazsalikomleveleket. Sózzuk, és borsozzuk.
  2. Felforraljuk, majd átöntjük a szószt egy durvább szűrőn, de jól nyomkodjuk át fakanállal a paradicsomot, és minden alkotórészt. A szűrő aljáról, domborulatáról is mindent kapargassuk bele az átszűrt szószba.
  3. Tegyük vissza most már az átszűrt paradicsomszószt, forraljuk fel, majd visszavesszük a lángot, és addig bugyogtassuk, míg szinte kenhető, krémes lesz. (kb. 20 perc.)
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el