Klasszikus császármorzsa

2017.09.18

Hozzávalók 2 adagra

  • 1 db tojás
  • 1 dl tej
  • 2 csapott ek cukor
  • 1 csipet só
  • 1 citromból nyert citromhéj
  • 100 g búzadara
  • 1 ek vaj
  • 1 ek sárgabaracklekvár


elkészítés

  1. A tojást elkeverjük az 1 dl tejjel, hozzáadjuk a cukrot, sót, reszelt citromhéjat és annyi búzadarát, hogy palacsintatészta-szerűen folyós legyen.
  2. Kb. 1 óráig állni hagyjuk, néha megkeverjük, majd egy teflon vagy kerámiabevonatos edényben felolvasztjuk a kb. fél-egy evőkanálnyi vajat, és beleöntjük a masszát.
  3. Addig keverjük, sütjük, míg morzsáira nem esik szét, közben szórhatunk rá mazsolát is. Tálaláskor baracklekvárral kínáljuk.
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el