10 perces pesto rosso recept
Ez lesz az a recept, aminek nagyon fogtok örülni, ha csak pár percetek van főzőcskére. Gyors ebédnek, vagy vacsorának is tökéletes. Paradicsomos, bazsalikomos pesto egy kis ricottával felturbózva, ez a mi pesto rossonk.
Hozzávalók
Az ételhez
- 500 g penne, vagy más száraztészta
- 1 marék bazsalikomlevél
- 4 ek ricotta
- 7-8 koktélparadicsom
- Kis marék hámozott mandula, vagy más olajos mag
- 1 púpozott ek reszelt parmezán
- 0,5 dl olívaolaj
- só, bors
Díszítés
- parmezán és bazsalikomlevelek a tészta tetejére
Elkészítés
1.
A tésztát lobogó, forró, sós vízben elkezdjük kifőzni, közben pedig pont van időnk elkészíteni a piros pestót is. Ehhez egy aprítógépbe dobáljuk a hozzávalókat, majd az egészet lezúzzuk a géppel. A kifőtt tésztát leszűrjük és egy tálba öntjük, majd rákanalazzuk a pestót. Az egészet alaposan összeforgatjuk, hogy a szósz mindenhol beborítsa a tésztát, majd ha ez megtörtént, már tálalhatunk is. A kész ételt díszítsük parmezánforgácsokkal, bazsalikomlevelekkel és persze locsoljuk meg egy kevés extra szűz olívaolajjal. Kész! Azért ez tényleg elég egyszerű, ugye..?