10 perces pesto rosso recept

2017.09.10

Ez lesz az a recept, aminek nagyon fogtok örülni, ha csak pár percetek van főzőcskére. Gyors ebédnek, vagy vacsorának is tökéletes. Paradicsomos, bazsalikomos pesto egy kis ricottával felturbózva, ez a mi pesto rossonk. 

Hozzávalók

Az ételhez

  • 500 g penne, vagy más száraztészta
  • 1 marék bazsalikomlevél
  • 4 ek ricotta
  • 7-8 koktélparadicsom
  • Kis marék hámozott mandula, vagy más olajos mag
  • 1 púpozott ek reszelt parmezán
  • 0,5 dl olívaolaj
  • só, bors

Díszítés

  • parmezán és bazsalikomlevelek a tészta tetejére

Elkészítés

1.

A tésztát lobogó, forró, sós vízben elkezdjük kifőzni, közben pedig pont van időnk elkészíteni a piros pestót is. Ehhez egy aprítógépbe dobáljuk a hozzávalókat, majd az egészet lezúzzuk a géppel. A kifőtt tésztát leszűrjük és egy tálba öntjük, majd rákanalazzuk a pestót. Az egészet alaposan összeforgatjuk, hogy a szósz mindenhol beborítsa a tésztát, majd ha ez megtörtént, már tálalhatunk is. A kész ételt díszítsük parmezánforgácsokkal, bazsalikomlevelekkel és persze locsoljuk meg egy kevés extra szűz olívaolajjal. Kész! Azért ez tényleg elég egyszerű, ugye..?

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el